Easy-peasy ovenschotel

Zo, daar ben ik weer. Helemaal bekomen van de kuur en weer vol goede moed en inspiratie voor gezond eten. Eén van de dingen die we misten was even snel een maaltijd in de oven te kunnen schuiven als we geen zin hadden om moeite voor ons eten te doen. Dat haalden we daarom na afloop van de cleanse in door deze supergemakkelijke en smakelijke ovenschotel te maken. Probeer ‘m ook eens uit; het recept werkt ook prima voor andere soorten groente en is ook een lekkere manier om van je restjes af te komen.


Voorbereidingstijd: 10 – 15 minuten // Bereidingstijd: ca. 40 minuten


487aee0cabee11e2b12d22000a9e295b_7Ingrediënten (voor 4 personen)

400 gram aardappelschijfjes
200 gram sperziebonen
1 pakje licht gekruide tofublokjes (AH of Bio+)
2 tomaten
1 pakje sojaroom
2 eieren
peper
zout
nootmuskaat

Bereidingswijze

1. Dop de sperzieboontjes, breek ze doormidden en kook ze een minuut of 5. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn; een beetje bite is prima. Giet de boontjes daarna af.

2. Snijd de tomaten in blokjes en maak de saus door de sojaroom en de eieren goed los te kloppen en daarna op smaak te brengen met peper, zout en (veel!) nootmuskaat.

3. Meng in een ovenschaal de aardappelschijfjes, sperziebonen, tofublokjes en tomaat met elkaar. Ik heb de tofu niet voorgebakken; de blokjes waren prima gaar toen de schotel uit de oven kwam.

4. Verdeel het ei/room-mengsel over de groenten en zet de ovenschaal voor 30 – 40 minuten in een oven op 180 graden.

Eet smakelijk!